Франция на прага на нова девета вълна на COVID-19. Броят на

...
Франция на прага на нова девета вълна на COVID-19. Броят на
Коментари Харесай

Франция обмисля затягане на мерките заради скок на случаите на COVID-19

Франция на прага на нова девета вълна на COVID-19. Броят на новозаболелите доближи близо 50 000 за денонощие. Пикът се чака да засегне всеобщо страната към празниците, оповестява Нова телевизия. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32364
Коронавирусът в комбиниране с други две епидемии, които върлуват в страната  – грип и бронхиолит,  принудиха френските здравните управляващи да разискват връщането на някои ограничаващи ограничения. 

Три епидемии от респираторни вируси циркулират сега на територията на Франция  - грип, COVID-19 и бронхиолит, които в комбиниране с останалите зимни вируси усложняват здравната конюнктура в страната.  Макар и рядко е допустимо заразяване с няколко от тях по едно и също време, предизвестяват експерти. 

Броят на случаите с COVID-19 също нараства стремоглаво, като единствено за последната седмица бележи растеж с цели 40 %. Този микс от вируси се популяризира сега по-интензивно поради позабравените защитни ограничения през последните месеци.  В тази връзка препоръките към по уязвимите групи от популацията са за имунизация и против COVID-19 и против грип.

По малко от три седмици преди Коледа здравните власти  във Франция заговориха за девета вълна на COVID-19, която се чака към празниците да засегне всеобщо популацията. BQ.1.1 е подвариантът, който има преимущество сега. За него се знае, че е мощно инфектиран, само че към момента няма задоволително информация дали оставя тежки следи върху здравето.

Заради огромният брой болни в страната държавното управление разисква връщането на носенето на маски в публичния превоз.  Френските управляващи предлагат слагането на четвърта доза на всички хора под 60 г, изключително на тези, които имат директен контакт с възрастни хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР